spacer

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tamplarie PVC - dumneavoastra alegeti, noi executam

Ce este PVC-ul

Policlorura de vinil sau prescurtat PVC este un polimer creat din etilena (un produs derivat din petrol) si clorura (un derivat al sarii).

Pentru a putea fi utilizat la scara industriala PVC-ul trebuie aditivat cu diferite microingrediente, dintre care cele mai importante sunt:

  • stabilizatori termici;
  • modificatori de impact;
  • stabilizatori UV;
  • lubrifianti;
  • TiO2

1) stabilizatori termici
In lipsa acestor aditivi, datorita temperaturilor mari care apar in timpul procesului de extrudare, PVC-ul s-ar aprinde facand imposibila prelucrarea. De asemenea, ei contribuie la pastrarea stabilitatii dimensionale a profilelor si prevenirea unor defecte precum: deformatii ale cercevelei, modificari de pozitie ale elementelor de deschidere, interstitii mari intre cercevea si rama etc.

2) modificatori de impact
Au rolul de a transforma PVC-ul dintr-un material casant intr-unul ductil, usor de prelucrat; In lipsa acestui ingredient profilele ar prezenta fisuri inca din timpul procesului de elaborare.

3) stabilizatori UV
Razele ultraviolete (UV) sunt o componenta invizibila a radiatiei solare, care cauzeaza decolorarea maselor plastice, a fibrelor textile, a lemnului etc. Neutralizarea acestor aditivi ar duce la ingalbenirea profilelor intr-un timp foarte scurt.

4) lubrifianti
Sunt utilizati pentru frecarea dintre PVC si suprafetele metalice, in timpul procesului de extrudare si pentru a conferi profilului o suprafata neteda.

5) TiO2
Dioxid de titan este un component foarte important, utilizat pentru a colora profilul in masa si pentru a-i conferi luciu. In afara de aspectul estetic, acest ingredient prezinta importanta prin faptul ca reflecta mare parte din radiatia solara, contribuind la reducerea cantitatii de caldura inmagazinata in profil. PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelorTROCAL nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator si este reciclabil 100% (profile ecologice).

Promotia momentului
Acceseaz-o acum

»» Inapoi
spacer
spacer

Contact Info

Fenster Expert
Office Str Fabrica de Chibrituri, nr 9 - 11, Sector 5, Bucuresti (incinta Tipografica Filaret)
Bucharest, ROMANIA.
Tel./Fax. (0040-21) 335.01.77
Mobil: 0722 143 013


E-mail: office@fensterexpert.ro
InfoAlte resurse


www.certificat-auditenergetic.ro


Loading