spacer

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tamplarie PVC - dumneavoastra alegeti, noi executam

Detalii la articolul 6 punctul 6.3 din contract “ Vicii ascunse”

Stimati clienti,

 

Pe parcursul activitatii noastre am intalnit multe situatii neprevazute si neplacute atat pentru client cat si pentru noi ca prestatori.In aceasta categorie a viciilor ascunse dorim sa dezvoltam cateva subcategorii privind problemele ce s-ar putea ivi in derularea unui contract.
In primul rand va rugam sa tineti cont de un lucru: nici o constructie nu seamana cu alta chiar daca sunt pe aceeasi strada, la fel cum foarte bine se poate intampla ca sa existe diferente de incadrare in zid intre ferestrele din acelasi apartament.
In baza acestor observatii tinem sa va aducem la cunostinta viciile ascunse cu care ne putem intalni:
1. Existenta de umpluturi ( bucati de BCA, bucati de caramida, saci de hartie, bucati textile ) in spatele vechii tamplarii. Aceste umpluturi in cele mai multe cazuri nu pot fi detectate la masuratorile de executie. Din aceasta cauza, la demontarea vechii tamplarii, aceste umpluturi pot sa cada, provocand aparitia de goluri mai mari decat cele luate in calcul la masuratori . Chiar daca spatiul dintre zid si tamplarie este recomandat a fi de 10 mm, un spatiu mai mare ( 20-30mm ) nu este o tragedie, ba dimpotriva , umplerea lui cu spuma nu aduce decat un plus de izolare termica. Acest spatiu recomandat de 10 mm poate exista numai in cazul unei constructii a carei pereti sunt perfect drepti,( lucru ra rintalnit) si la casele in constructie.In cazul constructiilor vechi de obicei, tocul este prins de zidarie cu dibluri de lemn.In momentul demontarii diblul poate sa iasa curat lasand doar golul lui sau poate sa cada impreuna cu inca o caramida sau doua.Daca pe o latura sunt doua sau trei astfel de dibluri, posibilitatea ca acestea sa iasa cu tot cu bucatile de caramida este foarte mare. Din pacate insa, prestatorul nu poate anticipa aceste lucruri si fiindca beneficiarul nu este constient de toate aceste lucruri se ajunge la discutii neprincipiale chiar daca umplerea spatiilor cu spuma poliuretanica va asigura cel putin aceeasi izolare termica asigurata de zid.
2. Goluri de ferestre care sunt departe de a fi drepte .in aceste conditii dimensiunile vor fi calculate astfel incat fereastra sa intre si sa fie montata drept ,lucru care automat va duce la aparitia de spatii inegale pe laturile ferestrei.
3. In cazul confectiilor metalice exista problema umpluturii de beton din spatele acestora. Si aici exista diferente intre o cladire si alta, astfel, daca in spatele unor confectii umplutura este armata asadar ea nu va cadea in urma demontarii, la alte confectii aceasta umplutura nu este armata ea cazand la demontare pe unele portiuni sau chiar pe toate laturile.in cazul acestui tip de confectii se ia intotdeauna in considerare faptul ca umplutura din spate nu va cadea caz in care dimensiunile se vor lua in functie de tamplaria veche urmand ca in cazul in care totusi umplutura cade spatiile ramase sa se umple cu spuma poliuretanica.
4. Diferentele mari intre glaful exterior si cel interior. Acest lucru duce la aparitia de spatii mari la interior tinand cont ca masuratorile se iau pe exterior iar confectia nu se ingroapa in tencuiala mai mult de 5-10 mm.
5. Fisuri in zidul exterior(specific blocurilor). Nici o firma producatoare de tamplarie(PVC, aluminiu sau lemn stratificat) nu raspunde de fisurile posibil existente in fatada blocului, fisuri prin care se poate infiltra apa. De aceea este indicat ca inainte sau dupa montarea tamplariei PVC sa se execute de catre beneficiar lucrari de hidroizolatie si termoizolatie a peretilor care comunica direct cu exteriorul. Acelasi lucru este valabil si in cazul lucrarilor de reparatii ce trebuie efectuate cat mai repede posibil dupa montarea tamplariei. Tinem sa va atentionam ca spuma poliuretanica este un foarte bun izolator termic dar in nici un caz nu este un hidroizolator. In alta ordine de idei, este indicat sa fie facuta termoizolare a peretelui care comunica cu exteriorul ( in special la balcoane ) pentru a evita aparitia condensului pe peretele respectiv si implicit a mucegaiului.

Promotia momentului
Acceseaz-o acum

»» Inapoi
spacer
spacer

Contact Info

Fenster Expert
Office Str Fabrica de Chibrituri, nr 9 - 11, Sector 5, Bucuresti (incinta Tipografica Filaret)
Bucharest, ROMANIA.
Tel./Fax. (0040-21) 335.01.77
Mobil: 0722 143 013


E-mail: office@fensterexpert.ro
InfoAlte resurse


www.certificat-auditenergetic.ro


Loading